Nøttebunn |
|
Denne kaken er nydelig! Til og med min samboer som ikke er veldig glad i kremkaker spiser denne....gjerne flere stykker:)
Bør prøves:) |
Ingredienser |
|
4 egg 250 g melis 250 g malte mandler 2 ss hvetemel 2ts bakepulver
Fyll: 1\2 l fløte piskes, når den er nesten ferdig tilsetter du sjokoladesaus (freia, som man bruker på is). Smak den til ettersom hvor sterk sjokoladesmak du ønsker. |
|
Slik gjør du |
Pisk egg og mandler godt ( til massen er skumaktig) Sikt inn resten. Rør forsiktig til alt er blandet. Ha det i en godt smurt 24-26 cm form. Ha gjerne bakepapir i bunnen.
Stekes i 45-60 min på 160 grader, midt i ovnen. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen, da kan kaken falle ned på midten.
Avkjøl kaken i formen. Skjær den løs fra kantene og ta den ut av formen. Del den i 2 og ha kremen inni. Legg på toppen og dekk til med krem rundt hele. Pynt gjerne med hakket kokesjokolade.
Holder seg godt i kjøleskapet, men må dekkes godt til med lokk eller pose. |
Kilde: Pus |
|