Tilbake

Nøttebunn

Denne kaken er nydelig! Til og med min samboer som ikke er veldig glad i kremkaker spiser denne....gjerne flere stykker:) Bør prøves:)
Ingredienser  
4 egg
250 g melis
250 g malte mandler
2 ss hvetemel
2ts bakepulver

Fyll:
1\2 l fløte piskes, når den er nesten ferdig tilsetter du sjokoladesaus (freia, som man bruker på is). Smak den til ettersom hvor sterk sjokoladesmak du ønsker.
Slik gjør du
Pisk egg og mandler godt ( til massen er skumaktig) Sikt inn resten. Rør forsiktig til alt er blandet. Ha det i en godt smurt 24-26 cm form. Ha gjerne bakepapir i bunnen.

Stekes i 45-60 min på 160 grader, midt i ovnen. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen, da kan kaken falle ned på midten.

Avkjøl kaken i formen. Skjær den løs fra kantene og ta den ut av formen. Del den i 2 og ha kremen inni. Legg på toppen og dekk til med krem rundt hele. Pynt gjerne med hakket kokesjokolade.

Holder seg godt i kjøleskapet, men må dekkes godt til med lokk eller pose.
Kilde: Pus