Sjokoladekake med kaffe |
|
Jeg elsker sjokoladekaker og dette er min favoritt. Den er stor og saftig, smelter i munnen og alle elsker den! |
Ingredienser |
Bilde |
4 store egg 3 dl farin 100 gr kokesjokolade 125 gr smeltet smør (evt. plantemargarin) 1.5 dl sterk kaffe 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 1 ts kanel ca 200 gr hvetemel
Fyll: 1 plate kokesjokolade 50 gr smør 1 egg 250 gr melis noen romdråper |
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggedosis tykk og lysegul, smelt smøret og ha i sjokoladen. La den smelte helt før du har oppi kald kaffe. Bland tørre ingredienser og rør vekselsvis med sjokoladeblandingen i eggedosisen. Obs Det skal være en tynn røre! Stekes i 24 cm form, nederst i ovn på 180 grader i ca 1 time. Prøv med kakepinne om noe henger fast.
Fyll: Rør mykt smør med melis til glatt blanding, smelt kokesjokolade i litt vann. Pisk dette sammen med 1 egg, smak til med romdråper. Del kaken i to og legg fyll imellom og på toppen. Pynt etter eget ønske. Smaker godt med lunken vaniljesaus ,nam.... |
Spesielle egenskaper |
Uten melkeprodukter |
Kilde: Sweet sugar |
|