Sjokoladekake med kaffe | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| Jeg elsker sjokoladekaker og dette er min favoritt. Den er stor og saftig, smelter i munnen og alle elsker den! | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									Bilde | 
								
							 
							
							
									4 store egg 3 dl farin 100 gr kokesjokolade 125 gr smeltet smør (evt. plantemargarin) 1.5 dl sterk kaffe 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 1 ts kanel ca 200 gr hvetemel
  Fyll: 1 plate kokesjokolade 50 gr smør 1 egg 250 gr melis noen romdråper | 
									 
									 | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Pisk eggedosis tykk og lysegul, smelt smøret og ha i sjokoladen. La den smelte helt før du har oppi kald kaffe.  Bland tørre ingredienser og rør vekselsvis med sjokoladeblandingen i eggedosisen. Obs Det skal være en tynn røre! Stekes i 24 cm form, nederst i ovn på 180 grader i ca 1 time. Prøv med kakepinne om noe henger fast.
  Fyll: Rør mykt smør med melis til glatt blanding, smelt kokesjokolade i litt vann. Pisk dette sammen med 1 egg, smak til med romdråper. Del kaken i to og legg fyll imellom og på toppen. Pynt etter eget ønske. Smaker godt med lunken vaniljesaus ,nam.... | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Uten melkeprodukter |  
				
				
					| Kilde: Sweet sugar | 
				 
				
			 
		 |