| 
				
					| Fikenkake |  
					|  |  
					|  |  
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| 100 g tørkede fikener 1/2 dl rom eller appelsinjuice
 2 dl sukker
 200 g smør
 3 egg
 3,5 dl hvetemel
 1/2 ts bakepulver
 1 dl hakkede mandler
 75 g mørk kokesjokolade
 
 |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Skjær fikenene i strimler og la de ligge og trekke i rom eller appelsinjuice noen timer. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør i ett og ett egg. Bland mel og bakepulver og bland det i røren sammen med mandler, fikener og hakket sjokolade. Hell røren i godt smurt form (1,5 liter) og stek kaken nede i ovnen ved 150 grader i ca. 1,5 time. Sjekk med kakenål om den er ferdig. La den gjerne stå og modne et par dager.
 |  
					| Kilde: ho Wenche |  |