Tilbake

Formkake med kokos og appelsin

Ingredienser  
150 g smør
150 g sukker
3 egg
50 g kokosmasse
1 dl grovhakket, avrent ananas
2 ss appelsinmarmelade
2 dl appelsinjuice
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Glasur:
100 g smør
1 ts vaniljesukker
ca. 3 dl melis
ca. 1/2 dl fløte

appelsin- og sitronskall til pynt
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland i ett og ett egg. Ha i ananas, marmelade og juice. Rør i kokosmasse, sikt på mel med bakepulver og vaniljesukker og rør deigen sammen. Ha den i smurt og strødd (stjerne)form og legg bakepapir i bunnen. Stekes nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.
Glasuren: Rør smør, vaniljesukker og melis hvitt og luftig. Spe med fløte til glasuren er lett å bre over kaken. Pynt med strimlet skall.
Kilde: ho Wenche