Formkake med kokos og appelsin |
|
|
Ingredienser |
|
150 g smør 150 g sukker 3 egg 50 g kokosmasse 1 dl grovhakket, avrent ananas 2 ss appelsinmarmelade 2 dl appelsinjuice 200 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker
Glasur: 100 g smør 1 ts vaniljesukker ca. 3 dl melis ca. 1/2 dl fløte
appelsin- og sitronskall til pynt
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland i ett og ett egg. Ha i ananas, marmelade og juice. Rør i kokosmasse, sikt på mel med bakepulver og vaniljesukker og rør deigen sammen. Ha den i smurt og strødd (stjerne)form og legg bakepapir i bunnen. Stekes nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist. Glasuren: Rør smør, vaniljesukker og melis hvitt og luftig. Spe med fløte til glasuren er lett å bre over kaken. Pynt med strimlet skall. |
Kilde: ho Wenche |
|