Tilbake

Fyrstekake med eple- og mandelfyll

Rund form, 26 cm i diameter. Kaken er holdbar og kan fryses.
Ingredienser  
Mørdeig:
190 g smør
175 g sukker
2 eggeplommer
4 ss melk
350 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
250 g mandler, skåldet
150 g melis
2 eggehviter
ca. 2 dl eplemos
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland i en og en eggeplomme. Ha i mel med bakepulver og rør i vekselsvis med melken. Arbeid deigen raskt sammen. Trykk 2/3 av deigen ut over bunnen og opp langs kanten av formen. La resten av deigen ligge kaldt mens du lager fyllet. Mal mandlene og bland massen med melis og eplemos. Ha i én eggehvite. Bre fyllet utover deigbunnen. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut 1,5-2 cm brede strimler. Legg strimlene som gitter over fyllet og rundt kanten av kaken. Pensle med den andre eggehviten. Stek nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
Kilde: ho Wenche