Fyrstekake med eple- og mandelfyll |
|
Rund form, 26 cm i diameter.
Kaken er holdbar og kan fryses. |
Ingredienser |
|
Mørdeig: 190 g smør 175 g sukker 2 eggeplommer 4 ss melk 350 g hvetemel 2 ts bakepulver
Fyll: 250 g mandler, skåldet 150 g melis 2 eggehviter ca. 2 dl eplemos |
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland i en og en eggeplomme. Ha i mel med bakepulver og rør i vekselsvis med melken. Arbeid deigen raskt sammen. Trykk 2/3 av deigen ut over bunnen og opp langs kanten av formen. La resten av deigen ligge kaldt mens du lager fyllet. Mal mandlene og bland massen med melis og eplemos. Ha i én eggehvite. Bre fyllet utover deigbunnen. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut 1,5-2 cm brede strimler. Legg strimlene som gitter over fyllet og rundt kanten av kaken. Pensle med den andre eggehviten. Stek nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter. |
Kilde: ho Wenche |