Tilbake

Chilirundstykker

Gode til suppe eller salat. 12 stykker.
Ingredienser  
5 soltørkede tomater i olje
1 ss olje fra tomatene
2 ts tørket oregano
1 ts tørket chilipepper i flak
25 g gjær
2 dl kaldt vann
1 dl kokende vann
1,5 ts honning eller sirup
4 dl hvetemel
1 ts salt
4 dl durumhvete eller fin, sammalt hvete
olje til pensling
Slik gjør du
Grovhakk tomatene og bland de med olje, oregano og chiliflak. La det trekke i 30 minutter. Rør gjæren ut i 2-3 ss kaldt vann. Rør honning eller sirup ut i kokende vann, ha i resten av det kalde vannet og gjæren. Rør inn hvetemel, salt og tomatblandingen og elt deigen sammen med durumhvete eller sammalt mel. Hev under plast i 1-1,5 time. Slå deigen ned, trill en tykk pølse og del den i 12 like emner. Trill runde boller og etterhev ca. 20 minutter. Pensle med olje og stek ved 210 grader i ca.15 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.
Kilde: ho Wenche