Chilirundstykker |
|
Gode til suppe eller salat.
12 stykker. |
Ingredienser |
|
5 soltørkede tomater i olje 1 ss olje fra tomatene 2 ts tørket oregano 1 ts tørket chilipepper i flak 25 g gjær 2 dl kaldt vann 1 dl kokende vann 1,5 ts honning eller sirup 4 dl hvetemel 1 ts salt 4 dl durumhvete eller fin, sammalt hvete olje til pensling |
|
Slik gjør du |
Grovhakk tomatene og bland de med olje, oregano og chiliflak. La det trekke i 30 minutter. Rør gjæren ut i 2-3 ss kaldt vann. Rør honning eller sirup ut i kokende vann, ha i resten av det kalde vannet og gjæren. Rør inn hvetemel, salt og tomatblandingen og elt deigen sammen med durumhvete eller sammalt mel. Hev under plast i 1-1,5 time. Slå deigen ned, trill en tykk pølse og del den i 12 like emner. Trill runde boller og etterhev ca. 20 minutter. Pensle med olje og stek ved 210 grader i ca.15 minutter til de er gyldne og gjennomstekte. |
Kilde: ho Wenche |
|