Langpannebrød |
|
Til gryteretter, grillmat, på tur eller til salater og supper... |
Ingredienser |
Bilde |
50 g gjær 5 dl lunkent vann 1-2 ts salt 3 dl kesam, romtemperert 5 dl grov, sammalt hvete ca. 8-9 dl hvetemel
Fyll: ca. 150 g soltørkede, marinerte tomater 1 liten boks maiskorn ca. 1 dl svarte oliven litt pizzakrydder, oregano 150-200 g reven ost
|
|
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann. Ha i salt, kesam og sammalt hvete. Bland inn hvetemel til deigen er smidig og litt løsere enn til vanlig deig. Hev under plast til dobbel størrelse. Pensle eller kle en stor langpanne. Trykk deigen ut i pannen. La tomatene, maisen og oliven renne godt av. Klipp tomatene i strimler, del eller hakk oliven grovt, fjern steinene. Fordel tomater, oliven og mais over brøddeigen. Dryss ost over, klem det hele ned i deigen med fingrene. Etterhev under plast i ca. 15 minutter. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter. Avkjøles på rsit og deles i stykker ved servering. |
Kilde: ho Wenche |
|