Komtessekake |
|
Denne kaken kan du ikke stå for. Himmelsk. |
Ingredienser |
Bilde |
Nøttebunn: 300 g hakkede hasselnøtter 400 g melis 7 g kanel 5 eggehviter
Nougatkrem: 100 g melis 100 g smør 100 g nougat eller lys kokesjokolade
Fyll: 100 g aprikossyltetøy
Pynt: 100 g kokesjokolade litt frukt |
|
|
Slik gjør du |
Stivpisk eggehvitene, pisk inn melisen til slutt. Vend inn kanel og hakkede nøtter. Smør eller sprøyt massen ut i tre like store rundinger a ca 20 cm på bakeplater dekket med bakepapir. Stek bunnene ved 180 g i 15-20 min.
Pisk ingrediensene til nougatkremen med mixer til den er lett og luftig. Smør bunnene med aprikossyltetøy og legg sammen med kremen. Ikke krem oppå men pynt med smeltet kokesjokolade i valgfritt mønster. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Mormor |