Tilbake

Komtessekake

Denne kaken kan du ikke stå for. Himmelsk.
Ingredienser Bilde
Nøttebunn:
300 g hakkede hasselnøtter
400 g melis
7 g kanel
5 eggehviter

Nougatkrem:
100 g melis
100 g smør
100 g nougat eller lys kokesjokolade

Fyll:
100 g aprikossyltetøy

Pynt:
100 g kokesjokolade
litt frukt
Komtessekake
Slik gjør du
Stivpisk eggehvitene, pisk inn melisen til slutt. Vend inn kanel og hakkede nøtter. Smør eller sprøyt massen ut i tre like store rundinger a ca 20 cm på bakeplater dekket med bakepapir. Stek bunnene ved 180 g i 15-20 min.

Pisk ingrediensene til nougatkremen med mixer til den er lett og luftig.
Smør bunnene med aprikossyltetøy og legg sammen med kremen. Ikke krem oppå men pynt med smeltet kokesjokolade i valgfritt mønster.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Mormor