Blåbærkake med vaniljekrem og dajm |
|
En utrolig rask kake å lage, smaker friskt og andre bærtyper kan godt brukes. Forsvinner raskt fra kakebordet!! |
Ingredienser |
|
4 egg 2 dl farin 1 ts bakepulver 1 dl potetmel 1 ts vaniljesukker 2 ss mørk kakao
Fyll: 1 pose vaniljekakefyll 1 dl fløte 3 dl blåbær/bringebær-rørt med passe sukker
Topping: Resten av fløten dajmstrøssel |
|
Slik gjør du |
Visp eggedosis, bland sammen tørre ingredienser og sikt i eggedosisen-rør forsiktig sammen. Hell røra på smurt bakepapir i stor langform. Stek midt i ovnen ca 8-9 min på 225 grader. Hvelv kaken på matpapir strødd med sukker og avkjøl. Stivpisk fløten, lag vaniljefyllet og bland i ca 1 dl av kremen. Del kaken i 2 og legg 1 halvdel på langt fat, ha over all vaniljekremen og fordel rørte bær over. Legg på 2. halvdel. Ha resten av fløtekremen på kaka strø over dajmstrøssel. Utrolig god..... |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten hvetemel |
Kilde: Sweet sugar |