Lette og luftige boller |
|
Ble til en gang jeg skulle bake boller og ikke hadde melk i hus. Derfor blir de lettere og luftigere enn vanlige boller laget med melk og smør/margarin.
Tips: Har du brødmaskin, og den kan lage så stor deigmengde, får du det aller beste resultat ved å blande deigen i den. Sett på programmet for "Deig", og når det er ferdig, er det klart for bolletrilling. |
Ingredienser |
|
5 dl lunkent vann 1 dl rapsolje 1 dl sukker 1/2 ts salt 1 pk tørrgjær eller fersk gjær 800 gr. hvetemel |
|
Slik gjør du |
Vann, olje, sukker, salt has i eltebollen. Tørrgjær blandes med melet, hvis fersk gjær brukes løses den opp i vannet. Melet eltes inn i det våte. Deigen eltes godt, heves til dobbelt, slå den ned, og la den heve til dobbel en gang til. Trill ut til boller og disse heves ca 20 25 min. Pensle med melk før steking. Melk gir finere overflate enn egg. Stekes v. ca 220 grader i ca 12 - 15 min.
|
Spesielle egenskaper |
Tilpasset brødbakemaskin, Uten melkeprodukter, Velegnet til frysing |
Kilde: Sissel |
|