Tilbake

Sjokoladekake med kremfyll

Ingredienser  
100 g. smør
175 g. sukker
3 egg
2 ss. kakao
1 ss. vaniljesukker
1 dl. melk
175 g. hvetemel
1 ts. bakepulver

FYLL:

4 dl. kremfløte
1-2 ss. vaniljesukker
(100 g. hakkede nøtter)

GLASUR:

1 1/2 dl. melis
litt smeltet kokesjokolade
1/2 ss. vann
Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt, og rør i eggene, ett om gangen. Rør godt.
Ha i kakao og bakepulver som er blandet i melet. Rør melken i vekselvis med melet.

Stek kaken ved 180 grader i ca. 35-40min. (kommer helt an på din ovn..)

Del kaken i 3 når den er kald.
Pisk fløten, smak den til med vaniljesukker, og ha evt. i de hakkede nøttene.
Fyll kaken rikelig med krem mellom lagene.

Sikt melisen, bland den med den smeltede kokesjokoladen, og ha i litt vann så glasuren blir passe tykk.
Smør glasuren over kaken, og pynt med evt. mandler.
Kilde: Elin.