Sjokoladekake med kremfyll |
|
|
Ingredienser |
|
100 g. smør 175 g. sukker 3 egg 2 ss. kakao 1 ss. vaniljesukker 1 dl. melk 175 g. hvetemel 1 ts. bakepulver
FYLL:
4 dl. kremfløte 1-2 ss. vaniljesukker (100 g. hakkede nøtter)
GLASUR:
1 1/2 dl. melis litt smeltet kokesjokolade 1/2 ss. vann |
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker hvitt, og rør i eggene, ett om gangen. Rør godt. Ha i kakao og bakepulver som er blandet i melet. Rør melken i vekselvis med melet.
Stek kaken ved 180 grader i ca. 35-40min. (kommer helt an på din ovn..)
Del kaken i 3 når den er kald. Pisk fløten, smak den til med vaniljesukker, og ha evt. i de hakkede nøttene. Fyll kaken rikelig med krem mellom lagene.
Sikt melisen, bland den med den smeltede kokesjokoladen, og ha i litt vann så glasuren blir passe tykk. Smør glasuren over kaken, og pynt med evt. mandler. |
Kilde: Elin. |
|