Tilbake

Foccacia - småbrød

Disse små brødene er svært gode som tilbehør til salater og supper. Deigen gir ca 12 småbrød.
Ingredienser  
50 g gjær
1 ts salt
6 dl vann
3 ss olivenolje
1 kg hvetemel

Strø over før brødene stekes: Grovt(hav) salt
Tørkede urter (pizzakrydder,basilikum)
Olivenolje
Slik gjør du
Smuldre gjæren i en bolle og hell over lunkent vann. Tilsett salt og olivenolje, deretter mel og arbeid deigen godt. Dekkes med plast og settes til heving i ca 30 minutter, eller til dobbel størrelse. Del deigen i biter, som formes til små brød. Sett dem på en plate med bakepapir. Dekk dem til og sett til heving i 30 min. Pensle dem med olivenolje og strø på grovt salt og urter. Stekes på 250 grader midt i ovnen i ca 10 min. eller til de er gylne. Avkjøles på rist.
Kilde: Ønskebakeren