Tilbake

Lailas ferskenpai

Dette er en god pai som er enkel å lage dersom man bruker Freia sin vaniljesaus.
Ingredienser  
Mørdeig:
100 g melis
200 g margarin
300 g hvetemel
1 egg
2 ss kaldt vann

Vaniljekrem:
5 dl fløte
100 g sukker
35 g maisenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
(eventuelt bruk Freia vaniljesaus med koking, med 3 dl melk)

1 boks fersken
Slik gjør du
Mørdeig:
Bland alle ingrediensene til en deig. Pass på å ikke arbeid deigen for mye. Legg deigen kjølig ett par timer før du bruker den.

Vaniljekrem:
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. Hell fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (også den hele stangen). Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Ha kremen i en avlang form og kle med folie. Bør avkjøles hurtig. Ta ut vaniljestangen.


Kle en middels stor paiform med mørdeig. Husk å ha nok deig igjen til lokket. Del avsilt fersken i tynne skiver og ha i formen. Hell så over vaniljekremen. Kjevle ut et lokk slik at det dekker.

Stekes i nedre del av ovnen i ca 40 min ved 180 grader. Dryss et tynt lag med melis over paien før servering.
Kilde: Ønskebakeren