Lailas ferskenpai |
|
Dette er en god pai som er enkel å lage dersom man bruker Freia sin vaniljesaus. |
Ingredienser |
|
Mørdeig: 100 g melis 200 g margarin 300 g hvetemel 1 egg 2 ss kaldt vann
Vaniljekrem: 5 dl fløte 100 g sukker 35 g maisenna 1 vaniljestang 4 eggeplommer (eventuelt bruk Freia vaniljesaus med koking, med 3 dl melk)
1 boks fersken
|
|
Slik gjør du |
Mørdeig: Bland alle ingrediensene til en deig. Pass på å ikke arbeid deigen for mye. Legg deigen kjølig ett par timer før du bruker den.
Vaniljekrem: Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle. Hell fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (også den hele stangen). Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Ha kremen i en avlang form og kle med folie. Bør avkjøles hurtig. Ta ut vaniljestangen.
Kle en middels stor paiform med mørdeig. Husk å ha nok deig igjen til lokket. Del avsilt fersken i tynne skiver og ha i formen. Hell så over vaniljekremen. Kjevle ut et lokk slik at det dekker.
Stekes i nedre del av ovnen i ca 40 min ved 180 grader. Dryss et tynt lag med melis over paien før servering. |
Kilde: Ønskebakeren |
|