Britas favorittbrød |
|
Denne oppskriften har jeg komponert selv etter mange år med brødbaking. No orker jeg ikke å prøve andre oppskrifter. Den blir også god hvis man setter deigen om kvelden med kald væske. La den da stå natten over. Bak ut tre brød, men la dem etterheve litt lengre. Har en Elektrolux Assistent med eltekrok som jeg bestandig bruker. |
Ingredienser |
Bilde |
6 dl Møllerens Kornbrødblanding 4 dl store havregryn 1 pk tørrgjær 3 ts salt 3 ts sukker 1 dl soyaolje 1,8-1,9 dl hvetemel 1 liter vann |
|
|
Slik gjør du |
Bland alt det tørre i bakebollen. Ha i olje og bra varmt vann (40-45gr). La maskinen gå til deigen er godt eltet. Ta ut eltekroken og spray godt med formfett over. La deigen heve ca 1 time på et lunt sted. Ta deigen på bakebordet og del opp i tre brød. Elt hvert brød godt og trill det ut og spray formfett på sidene av brødet. Legg det i en form som rommer 2 liter. Legg et kjøkkenhåndkle med plast oppå og la dem etterheve 45 min. Stek brødene på nederste rille 175 gr i 45 min. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Brita |