Mexicanske pepperkaker! |
|
Disse skal visstnok hjelpe mot forkjølelse!!!!!!!
Stor porsjon!
I Mexico pleier de å lage kakene som stjerner, måner eller revolvere! |
Ingredienser |
|
100 gr smør 1 dl honning, helst akacie, men vanlig lynghonning fungerer også fint! 2 dl brunt sukker 1 dl creme fraiche eller rømme 5 dl hvetemel 1 ts ingefær 2 ts sort malt pepper 4 ts malt cayennepepper 1 ts tabascosaus 3 ts. malt kanel 1 ts bakepulver |
|
Slik gjør du |
Bland honning, sukker og smør i en gryte. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta gryten av varmen og avkjøl blandingen. Bland i creme fraiche/rømme og fløten. Rør i hvetemelet, krydderet og bakepulveret. Bland godt. Dekk til deigen og la den stå i kjøleskapet til neste dag!
Neste dag knar du deigen, kjevler den ut til en helt tynn leiv. Trykk ut figurer.
Kakene stekes midt i ovnen på bakepapirkledd plate ved 175 grader i 8-10 minutter. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: Anita |
|