Pottebrød |
|
La terrakottapottene ligge i vann minst 12 timer før bruk.
Reguler steketiden dersom pottene er av ulik størrelse.
Ca. 12 stk. |
Ingredienser |
|
50 g (1 pk.) gjær 6 dl vann 3 ss rapsolje 1 ts salt 6 dl rugmel ca. 10 dl hvetemel
1 egg til pensling krydderdryss; chilipepper, paprikapulver, valmuefrø eller 50 g revet parmesanost |
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann og olje. Ha i salt og rugmel. Elt inn hvetemel til deigen er glatt og smidig. La heve på lunt sted, tildekket med klede, ca. 30-40 minutter. Kle små krukker-ca.1 3/4 dl- med bakepapir. Elt deigen lett sammen på melet bord. Form runde boller som passer i krukkene. Deigen bør ikke gå over kanten. La etterheve ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss litt krydder eller revet ost på toppen. Stekes ved 225 grader i ca. 12-15 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist. |
Kilde: ho Wenche |
|