Tilbake

Pottebrød

La terrakottapottene ligge i vann minst 12 timer før bruk. Reguler steketiden dersom pottene er av ulik størrelse. Ca. 12 stk.
Ingredienser  
50 g (1 pk.) gjær
6 dl vann
3 ss rapsolje
1 ts salt
6 dl rugmel
ca. 10 dl hvetemel

1 egg til pensling
krydderdryss; chilipepper, paprikapulver,
valmuefrø eller 50 g revet parmesanost
Slik gjør du
Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann og olje.
Ha i salt og rugmel. Elt inn hvetemel til deigen er glatt og smidig.
La heve på lunt sted, tildekket med klede, ca. 30-40 minutter.
Kle små krukker-ca.1 3/4 dl- med bakepapir.
Elt deigen lett sammen på melet bord. Form runde boller som passer i krukkene.
Deigen bør ikke gå over kanten. La etterheve ca. 20 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og dryss litt krydder eller revet ost på toppen.
Stekes ved 225 grader i ca. 12-15 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.
Kilde: ho Wenche