Tilbake

Anzacs

Kakekjeks fra Australia og New Zealand. Navnet står for Australian and New Zealand Army corps; kakene er oppkalt etter soldatene som kjempet i første verdenskrig. Røren gir 3-4 brett med kjeks. Holdbare minst en uke i tett boks.
Ingredienser  
125 g smør
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl kokosmasse
1 1/2 dl hvetemel
3/4 dl sukker
1 ss lys sirup
2 ss kokvarmt vann
1 ts natron el. bakepulver
Slik gjør du
Dekk stekebrett med bakepapir eller smør dem.
Smelt smøret. Bland havregryn, kokos, mel og sukker.
Rør sirupen ut i kokvarmt vann, ha i bakepulver eller natron.
Bland inn det tørre og ha i smøret.
Bruk to teskjeer og fordel røren i flate klatter utover brettene.
Stekes midt i ovnen ca. 15-20 minutter ved 140 grader.
Avkjøl på brettet ca. 2 minutter. Løft dem over på en rist med stekespade.
Spesielle egenskaper
Uten egg, Utenlandsk spesialitet
Kilde: ho Wenche