Anzacs |
|
Kakekjeks fra Australia og New Zealand.
Navnet står for Australian and New Zealand Army corps; kakene er oppkalt etter soldatene som kjempet i første verdenskrig.
Røren gir 3-4 brett med kjeks. Holdbare minst en uke i tett boks. |
Ingredienser |
|
125 g smør 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl kokosmasse 1 1/2 dl hvetemel 3/4 dl sukker 1 ss lys sirup 2 ss kokvarmt vann 1 ts natron el. bakepulver
|
|
Slik gjør du |
Dekk stekebrett med bakepapir eller smør dem. Smelt smøret. Bland havregryn, kokos, mel og sukker. Rør sirupen ut i kokvarmt vann, ha i bakepulver eller natron. Bland inn det tørre og ha i smøret. Bruk to teskjeer og fordel røren i flate klatter utover brettene. Stekes midt i ovnen ca. 15-20 minutter ved 140 grader. Avkjøl på brettet ca. 2 minutter. Løft dem over på en rist med stekespade. |
Spesielle egenskaper |
Uten egg, Utenlandsk spesialitet |
Kilde: ho Wenche |