Tilbake

Mammas karamellrullekake

Ingredienser  
Rullekake:
3 egg
100 gr. sukker
100 gr. hvetemel
1/2 ts. bakepulver

Karamellsaus:
2 kopper sukker
2 ss vann
1 kopp smeltet smør
1 kopp fløte
1 ts hvetemel utrørt i 1/2 kopp melk

1/3 liter pisket fløte til krem.
Slik gjør du
Begynn med karamellsausen. Kan godt lages dagen i forveien og settes i kjøleskapet slik at den blir kald.

Brun 2 kopper sukker sammen med 2 ss vann. Smelt smøret. Når sukkeret er brunet, tilsettes resterende inngredienser. Kok og rør massen til den blir jevn og tykk saus. Avkjøl i vannbad, evt. settes i kjøleskap. Kan være lurt å røre i sausen under avkjøling.

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel iblandet bakepulver i eggedosisen. Vendes forsiktig inn.
Stekes midt i ovnene på 225 grader i 8-10 min.
Hvelv kaken over på et håndkle strødd med sukker. Legg en dyp langpannen over kaken inntil den blir kald, det for at den ikke skal bli tørr og sprø.

Når kaken er kjølnet, smøres fløtekremen utover og kaken rulles sammen. Valgfritt om karamellsausen haes over kaken eller serveres ved siden av.
Kilde: ag3