Norges beste boller |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
100 g margarin 50 g fersk gjær 1-1/2 dl sukker 5 dl h-melk 1-2 ts kardemomme (smak & behag), en halv ts salt 14 dl siktet hvetemel evt. 100 g rosiner |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og hell i melken. Varm opp melkeblandingen til fingertemperatur (37g.C). Hell blandingen over oppsmuldret gjær, og rør til det har løst seg opp. Ha i kardemomme, sukker og salt. Ha så i melet litt og litt. Når deigen løsner seg fra bollen tar man bakebollen inn i en plastikkpose. Dette gjør at det blir lunt og godt, og gjærdeigen eser dermed bedre. Hev til dobbel-størrelse, ca.45 min. Trill deigen til boller i passe størrelser og sett de på bakepapirkledd bakeplate. Hvis man vil kan man gjerne tilsette 100 g rosiner i deigen etter forhevingen. Etterhev under plast, pensle m/ pisket egg og stek bollene ved 220 g C i ca. 10-15 min. Disse er også velegnet for frysing. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: LB |
|