Grand Marniersufflé |
|
Skal ikke stekes. Server med bær.
Kan lages dagen i forveien.
Istedet for likør, kan en bruke revet appelsinskall og -saft (evt. sitron). |
Ingredienser |
|
6 egg 2 dl sukker vel 1 dl likør (Grand Marnier) 6 plater gelatin 1 1/2 dl kremfløte olje til pensling
bær |
|
Slik gjør du |
Forhøy en høy og rett form med en papirkrage; brett matpapir dobbelt og fest det med hyssing rundt formen. La det stikke 4-5 cm over kanten. Pensle innsiden av papiret med olje. La gelatinen ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Skill eggene, pisk eggeplommene og sukkeret til stiv, tykk eggedosis over vannbad; la bollen stå over kokende vann i en kjele og pisk over dampen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme ved å sette glasset med den krystede gelatinen i kokende vann. Pisk gelatinen inn i eggedosisen sammen med likøren. Avkjøl eggedosisen litt. Pisk eggehvitene stive, bruk helt ren bolle og visp. Pisk fløten stiv for seg. Vend kremen inn i eggedosisen, deretter de stivpiskede eggehvitene. Hell massen i formen og la den stå kaldt et par timer, til den er stivnet - evt. natten over. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|