Tilbake

Grand Marniersufflé

Skal ikke stekes. Server med bær. Kan lages dagen i forveien. Istedet for likør, kan en bruke revet appelsinskall og -saft (evt. sitron).
Ingredienser  
6 egg
2 dl sukker
vel 1 dl likør (Grand Marnier)
6 plater gelatin
1 1/2 dl kremfløte
olje til pensling

bær
Slik gjør du
Forhøy en høy og rett form med en papirkrage; brett matpapir dobbelt og fest det med hyssing rundt formen. La det stikke 4-5 cm over kanten. Pensle innsiden av papiret med olje. La gelatinen ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Skill eggene, pisk eggeplommene og sukkeret til stiv, tykk eggedosis over vannbad; la bollen stå over kokende vann i en kjele og pisk over dampen.
Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme ved å sette glasset med den krystede gelatinen i kokende vann. Pisk gelatinen inn i eggedosisen sammen med likøren. Avkjøl eggedosisen litt.
Pisk eggehvitene stive, bruk helt ren bolle og visp. Pisk fløten stiv for seg. Vend kremen inn i eggedosisen, deretter de stivpiskede eggehvitene.
Hell massen i formen og la den stå kaldt et par timer, til den er stivnet - evt. natten over.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: ho Wenche