Tilbake

Firkløveriskake

Dette er en fantastisk iskake med firkløver både i kaken, isen og på toppen. Gled deg.
Ingredienser  
Kakebunn:
5 eggehviter
200 g melis
150 g hasselnøtter
150 g firkløversjokolade
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Is:
5 eggeplommer
75 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
200 g firkløversjokolade
5 dl fløte

Pynt:
50g firkløversjokolade
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis litt av gangen og pisk til marengs. Hakk eller mal firkløveren og hasselnøttene. Bland mel i sjokoladen og nøttene og bland dette i marengsen.
Stekes i 24 cm form. Ha bakepapir i bunnen av formen. Stekes på 180 grader i 50 minutter.
Skjær forsiktig rundt kanten når kaken er kald og fjern bakepapiret. Ha formen rundt igjen og lag isen.

Pisk eggeplommer og melis luftig. Rør i vaniljesukker og kakao. Smelt firkløveren i en kjele med litt fløte. Pisk fløten og bland alt sammen. Helles over kaken og dryss på hakket firkløver. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet. Ta kaken ut av formen ca 30 minutter før servering.
Kilde: mormor