| Firkløveriskake | 
				
					|  | 
				
					| Dette er en fantastisk iskake med firkløver både i kaken, isen og på toppen. Gled deg. | 
				
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| Kakebunn: 5 eggehviter
 200 g melis
 150 g hasselnøtter
 150 g firkløversjokolade
 1 ss hvetemel
 1 1/2 ts bakepulver
 
 Is:
 5 eggeplommer
 75 g melis
 1 ts vaniljesukker
 1 ss kakao
 200 g firkløversjokolade
 5 dl fløte
 
 Pynt:
 50g firkløversjokolade
 
 |  | 
				
					| Slik gjør du | 
				
					| Pisk eggehvitene stive. Ha i melis litt av gangen og pisk til marengs. Hakk eller mal firkløveren og hasselnøttene. Bland mel i sjokoladen og nøttene og bland dette i marengsen. Stekes i 24 cm form. Ha bakepapir i bunnen av formen. Stekes på 180 grader i 50 minutter.
 Skjær forsiktig rundt kanten når kaken er kald og fjern bakepapiret. Ha formen rundt igjen og lag isen.
 
 Pisk eggeplommer og melis luftig. Rør i vaniljesukker og kakao. Smelt firkløveren i en kjele med litt fløte. Pisk fløten og bland alt sammen. Helles over kaken og dryss på hakket firkløver. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet. Ta kaken ut av formen ca 30 minutter før servering.
 
 | 
				
				
					| Kilde:  mormor |