Firkløveriskake |
|
Dette er en fantastisk iskake med firkløver både i kaken, isen og på toppen. Gled deg. |
Ingredienser |
|
Kakebunn: 5 eggehviter 200 g melis 150 g hasselnøtter 150 g firkløversjokolade 1 ss hvetemel 1 1/2 ts bakepulver
Is: 5 eggeplommer 75 g melis 1 ts vaniljesukker 1 ss kakao 200 g firkløversjokolade 5 dl fløte
Pynt: 50g firkløversjokolade |
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis litt av gangen og pisk til marengs. Hakk eller mal firkløveren og hasselnøttene. Bland mel i sjokoladen og nøttene og bland dette i marengsen. Stekes i 24 cm form. Ha bakepapir i bunnen av formen. Stekes på 180 grader i 50 minutter. Skjær forsiktig rundt kanten når kaken er kald og fjern bakepapiret. Ha formen rundt igjen og lag isen.
Pisk eggeplommer og melis luftig. Rør i vaniljesukker og kakao. Smelt firkløveren i en kjele med litt fløte. Pisk fløten og bland alt sammen. Helles over kaken og dryss på hakket firkløver. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet. Ta kaken ut av formen ca 30 minutter før servering.
|
Kilde: mormor |