Tilbake

Blåbærkake i langpanne

Kaken kan bakes med speltmel.
Ingredienser Bilde
400 g margarin
3 1/2 dl farin
3 egg
9 dl hvetemel (siktet speltmel)
1 1/2 ts bakepulver

Fyll:
2 beger lettrømme
2 egg
1 1/2 dl farin
3 ts vaniljesukker

2-2 1/2 dl blåbær eller annen bær
Blåbærkake i langpanne
Slik gjør du
Smør og sukker røres hvitt. Tilsett ett og ett egg i røren. Miks inn mel og bakepulver. Bres i en langpanne med bakepapir. Fyllet vispes sammen. Legg bærene på kakerøren og hell fyllet over. Stekes midt i ovnen. 200 gr. Ca 30 min.
Spesielle egenskaper
Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Stor langpanne, Velegnet til frysing
Kilde: Maja Nordahl Jørgensen