Tilbake

Verdens nydeligste sjokoladekake

Røra skal tilberedes i en stor kjele. Skikkelig kaloribombe. Ganske mektig, egner seg godt til frysing. Del opp i passelige stykker og ta opp en bit når venner kommer på besøk.
Ingredienser Bilde
400 gram smør
4,5 dl vann
8 ss kakao
9 dl hvetemel
9 dl sukker
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
3 dl rømme

fyll:
1oo gram smør,6 ss melk,350 gram melis,5 ss kakao,1 ts vaniljesukker
Verdens nydeligste sjokoladekake
Slik gjør du
Kok opp smør,vann og kakao. Avkjøl helt.
Bland inn mel, sukker, salt og natron. Rør godt.
Ha rømme og egg i en bolle og bland lett sammen med en gaffel. Hell dette opp i resten av røra. Kle en stor langpanne med bakepapir, hell røra oppi. Stek på 180 grader i ca 35 minutter.

Fyllet: Smelt smøret, ha oppi melken. Ha alt det tørre i en bolle og hell væsken oppi og rør godt.
Bre fyllet over kaka mens den er varm.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Lill Tove Hansen