Verdens nydeligste sjokoladekake |
|
Røra skal tilberedes i en stor kjele.
Skikkelig kaloribombe.
Ganske mektig, egner seg godt til frysing.
Del opp i passelige stykker og ta opp en bit når venner kommer på besøk. |
Ingredienser |
Bilde |
400 gram smør 4,5 dl vann 8 ss kakao 9 dl hvetemel 9 dl sukker 1 ts salt 2 ts natron 4 egg 3 dl rømme
fyll: 1oo gram smør,6 ss melk,350 gram melis,5 ss kakao,1 ts vaniljesukker |
|
|
Slik gjør du |
Kok opp smør,vann og kakao. Avkjøl helt. Bland inn mel, sukker, salt og natron. Rør godt. Ha rømme og egg i en bolle og bland lett sammen med en gaffel. Hell dette opp i resten av røra. Kle en stor langpanne med bakepapir, hell røra oppi. Stek på 180 grader i ca 35 minutter.
Fyllet: Smelt smøret, ha oppi melken. Ha alt det tørre i en bolle og hell væsken oppi og rør godt. Bre fyllet over kaka mens den er varm. |
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: Lill Tove Hansen |
|