Tilbake

Frukt i marengsfrakk

FORBEREDELSER: 25 minutter TILBEREDNING: 20 minutter Til: 4 personer Om du varmer opp desserten på nytt vil du få en karamelllake som smaker ferskensaft! La den steke godt...
Ingredienser  
4 modne ferskener eller nektariner
40 g marsipan
3 eggehviter
160 g sukker
brunt sukker, til dryss
Slik gjør du
1 Forvarm ovnen til 200 grader. Del ferskenene i to og fjern steinene. Fjern skinnet ved å legge ferskenene med skinnet opp i et lite fat. Sett fatet i vasken og hell kokende vann over, deretter kaldt vann. La vannet dryppe av og fjern skinnet med en gang.
Rull marsipanen til fire små kuler, ha dem i hullet der steinen var, og legg de halve ferskenene sammen igjen. Legg dem i et lavt, ildfast fat.

2
Pisk eggehvitene til stivt skum i en stor, ren, tørr bolle, tilsett gradvis sukker og pisk til blandingen er tykk og blank. Dekk fruktene med et lag av marengs og sørg for at den dekker helt. Lag et mønster i marengsen med gaffel og strø på brunt sukker. Stekes i 15- 20 minutter til marengsen er gyllen. Ta den forsiktig opp. Kan serveres med krem og/eller is.
Spesielle egenskaper
Uten melkeprodukter
Kilde: Susanne