Frukt i marengsfrakk |
|
FORBEREDELSER: 25 minutter
TILBEREDNING: 20 minutter
Til: 4 personer
Om du varmer opp desserten på nytt vil du få en karamelllake som smaker ferskensaft!
La den steke godt... |
Ingredienser |
|
4 modne ferskener eller nektariner 40 g marsipan 3 eggehviter 160 g sukker brunt sukker, til dryss |
|
Slik gjør du |
1 Forvarm ovnen til 200 grader. Del ferskenene i to og fjern steinene. Fjern skinnet ved å legge ferskenene med skinnet opp i et lite fat. Sett fatet i vasken og hell kokende vann over, deretter kaldt vann. La vannet dryppe av og fjern skinnet med en gang. Rull marsipanen til fire små kuler, ha dem i hullet der steinen var, og legg de halve ferskenene sammen igjen. Legg dem i et lavt, ildfast fat.
2 Pisk eggehvitene til stivt skum i en stor, ren, tørr bolle, tilsett gradvis sukker og pisk til blandingen er tykk og blank. Dekk fruktene med et lag av marengs og sørg for at den dekker helt. Lag et mønster i marengsen med gaffel og strø på brunt sukker. Stekes i 15- 20 minutter til marengsen er gyllen. Ta den forsiktig opp. Kan serveres med krem og/eller is. |
Spesielle egenskaper |
Uten melkeprodukter |
Kilde: Susanne |
|