Tilbake

Kirsebær- og ostekake

Dette er en frisk og god ostekake med opprinnelse fra USA. Den er min favoritt av alle kaker, og jeg spiser gjerne flere biter. Dette er den kaken som først blir spist opp ved sammenkomster og lag. Den er en voksenfavoritt. Rømmen gir en spennende smak fremfor den vanlige krem som alle kaker har. Denne kaken fikk første plass i kakekonkuransen. Sitat fra juryen fra bakekonkuransen: "En enstemmig jury - dette er vinnerkaken. Lettlaget dessertkake med ekslusiv smak. Istenedfor Philadelphiaost kan du bruke andre typer milde fløteoster."
Ingredienser  
PAIDEIG:
240 g hvetemel
1 ts salt
150 g smør
4 ss vann

KIRSEBÆRFYLL:
2 bokser hermetiske kirsebær (S&W Pitted Cherries 454 g, fåes bl.a. på MENY)
2,5 ss potetmel
1-2 dl saft fra kirsebærene

OSTEFYLL:
250 g romtemperert Philadelphia naturell fløteost
100 g sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker

TIL PYNT:
2,5 dl seterrømme
Slik gjør du
Bland mel og salt og smuldre i smøret til paideigen. Tilsett vannet. Kjevle deigen ut til en leiv. Kle bunnen og kantene av en paiform.
Kok opp kirsebærene. Tilsett potetmel utrørt i kirsebærsaften. La det hele få et kort oppkok. Avkjøl. Legg halvparten av kirsebærfyllet i paiskallet. (Bruk mer av kirsebærsaften enn bær, slik at det blir nok bær til å pynte kaken med senere.) Stekes på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Imens lages ostefyllet:
Bland ost og sukker i en bolle. Tilsett egg og vaniljesukker. Bruk en håndmikser, og miks det til en jevn røre.
Ta ut paiformen fra øvnen og hell ostefyllet over kaken. Fordel jevnt. Stek deretter kaken videre ved 175 °C i ca. 25 minutter.
Avkjøl kaken helt, før den pyntes med rømme og resten av kirsebærfyllet. (Legg kirsebærfyllet i midten av kaken og fordel rømmen i kladder rundt i en ring. Sett gjerne kaken litt i kjøleskapet før servering.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Hentet fra Hjemmet`s kakekonkuranse sommeren 1982.