Romrosin og tobleronekake |
|
En fantastisk god kake som du lager på forhånd og har i fryseren. Kaken er til ca 10-12 stk. Du kan gjerne sløyfe rom. |
Ingredienser |
|
1/2 dl vann 1 dl sukker 3 dl rosiner 3 ss rom, gjerne mørk 4 egg 2 ss sukker 200 g kremost naturell 200 g toblerone 3 dl kremfløte 1 pose marengs (pikekyss) |
|
Slik gjør du |
Kok opp vann og sukker, hell i rosiner og rom og avkjøl. Skill eggene. Visp eggeplommeme og sukker porøst, og bland i kremosten. Sil rosinene og hakk halvparten grovt. Hakk all sjokoladen grovt og hold av halvparten til pynt. Bland både hele og hakkede rosiner med halvparten av sjokoladen og hele eggeblandingen. Visp eggehvitene luftig og stive. Visp fløten til krem og bland den og de stivpiskede eggehvitene med eggeblandingen. Dekk bunnen av en rund form med marengs. Hell blandingen over. Sett den i fryseren i minst 5 timer. Ha kaken på fat, pynt med resten av sjokolden og gjerne bær. La stå i kjøleskap minst 40 min før servering. |
Kilde: mormor |