Tilbake

Himmelsk marengskake

Himmelsk marengskake består av myk kakebunn som dekkesmed en helt utrulig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag luftig pisket krem. Den øverst kakebunnen består av en marengsbunn som er laget med brunt sukker.
Ingredienser  
Kakebunn

3 eggeplommer
1 egg
80 g sukker
2 ss mel
1 ts bakepulver

Marengsbunn

3 eggehviter
180 g brunt sukker

Pynt på marengsbunnen
50 g peanøtter
50 g kokesjokolade

Sjokoldekrem
75 g smør
100 g kokesjokolade
100 g melis
2 eggeplommer

Fyll
3 dl kremfløte
Slik gjør du
Kakebunnen:
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukker. Vend i mel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform 26 cm med bakepapir. Stek kaken på rist ved 150 gr i 10-15 min. Avkjøl bunnen helt i formen. Løsne den med en skarp kniv og ta den ut og fjern bakepapiret.

Marengsbunn:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha massen i en rung kakeform på 26 cm med bakepapir. Stek marengsen på rist midt i ovnen ved 150 gr i 60 min. Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolde og peanøtter over den varme marengsen. La bunnen avkjøle helt i formen. Løsne den med kniv og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokolade. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp

Montering:
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag.Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen

Tips:
La kaken helst stå og trekke i kjøleskap i noen timer før servering.
Kilde: mormor