Himmelsk marengskake |
|
Himmelsk marengskake består av myk kakebunn som dekkesmed en helt utrulig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag luftig pisket krem. Den øverst kakebunnen består av en marengsbunn som er laget med brunt sukker. |
Ingredienser |
|
Kakebunn
3 eggeplommer 1 egg 80 g sukker 2 ss mel 1 ts bakepulver
Marengsbunn
3 eggehviter 180 g brunt sukker
Pynt på marengsbunnen 50 g peanøtter 50 g kokesjokolade
Sjokoldekrem 75 g smør 100 g kokesjokolade 100 g melis 2 eggeplommer
Fyll 3 dl kremfløte
|
|
Slik gjør du |
Kakebunnen: Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukker. Vend i mel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform 26 cm med bakepapir. Stek kaken på rist ved 150 gr i 10-15 min. Avkjøl bunnen helt i formen. Løsne den med en skarp kniv og ta den ut og fjern bakepapiret.
Marengsbunn: Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha massen i en rung kakeform på 26 cm med bakepapir. Stek marengsen på rist midt i ovnen ved 150 gr i 60 min. Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolde og peanøtter over den varme marengsen. La bunnen avkjøle helt i formen. Løsne den med kniv og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem: Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokolade. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp
Montering: Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag.Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen
Tips: La kaken helst stå og trekke i kjøleskap i noen timer før servering. |
Kilde: mormor |