Chocolate Chip Cookies III |
|
Det er lurt å ta en lys sjokolade og en mørk. Da smaker de best.
Freia lager sjokoladebiter, solgt i små esker. Praktisk, men dyrt. Til denne oppskriften over tas to sånne esker. |
Ingredienser |
|
2 plater kokesjokolade, hakkes i biter ________________________________
Melblanding: 6 dl hvetemel 1 ts natron 1/2 ts salt ________________________________
Disse tre blandes sammen før de tilsettes deigen:
200 g smør (skal ikke smeltes, bare myknes litt opp) 2,5 dl brun sukker 1, 25 dl vanlig sukker ________________________________
2 egg 1 spiseskje vaniljesukker ________________________________ |
|
Slik gjør du |
Smør, brun og "hvit" sukker blandes sammen inntil det er luftig. Egg og vaniljesukker blandes i. Melblandingen blandes i. Sjokoladebiter røres i.
Sett små klumper, ca. en spiseskje hver, på en bakeplate ( gjerne dekket med bakepapir). La det være nok plass i mellom, for de flater seg ut under stekingen. Stek ved 180 grader i 8 - 10 minutter. Legg kjeksene på rist med en gang de kommer ut av ovnen. Lat dem kjøle litt før du spiser dem. (Sjokoladen er VARM!)
Serveres litt varm ennå med et glass melk å drikke. |
Kilde: Karen |
|