Rabarbraflørt |
|
En kan selvsagt fylle en slik kake med det en vil, men denne blandingen er passe søt og passe syrlig. |
Ingredienser |
Bilde |
300 g hvetemel 300 g sukker 150 g smør 2 egg 1 ts knust anis (kan sløyfes) 2 ts bakepulver melis
3-4 rabarbrastilker (4-500 gram) vaniljekrem vaniljefrø |
|
|
Slik gjør du |
Bland smør med alt det tørre, man bruker fingrene og smuldrer det sammen. Tilsett to egg og fordel de inn i deigen (dette er en mørdeig, så den er klissete og myk). Kle en form med bakepapir og fordel 3/4 deler av deigen i bunnen og opp langs siden.
Fjern skrellet fra rabarbraen ca 3 -4 stilker og del i små biter. Fordel dette over bunnen og sikt litt melis over, fordel så vaniljekrem (fra kartong) irørt vaniljefrø over rabarbraen. Fordel så resten av deigen over fyllet, og stek kaken på 200 grader i ca. 45 min.
Denne kaken er faktisk best når den er kald, ettersom vaniljekrem da stivner, men velg selv! Nydelig med is til.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Velegnet til frysing |
Kilde: evs |
|