Tilbake

Amerikansk marengspai

Veldig god, søt men samtidig syrlig kake.
Ingredienser  
Paideig:
150 g smør el. margarin
1,25 dl sukker
3 dl hvetemel
2 dl havregryn
3 revne mandler

Fyll:
4,5 dl vann
2 dl sukker
6 ss maisena
revet skall og saft av 1,5 sitron
4 eggeplommer
3 ss smør el. margarin

pynt:
3 eggehviter
0,75 dl sukker el. melis
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen raskt sammen. Elt den noe og pakk den i plast. Legges i kjøleskapet i 30-60 min. (alt etter hvor god tid du har)
Kjevle ut deigen til en rund leiv og legg den i en paiform. Legg deigen helt opp til kanten og prikk med en gaffel.
Legg remser av aluminiumsfolie rundt formen (så deigen ikke slir ned under steking, og la bunnen stå kaldt i 10 min.

Stek kaken på rist i nedre del av ovnen på 200 grader ca 15 min.

Ta av folien forsiktig.

Fyllet:
Bland vann, sukker, maisena og sitronsaft i en kjele og kok opp under omrøring. Ta kjelen av varmen. Rør inn eggeplommene, en om gangen og småkok forsiktig i et par min. Ikke la den koke formye! Da skiller den seg.
Tilsett sitronskall (økologisk eller godt vasket sitron) og smør og avkjøl.

Pynten:
Stivpisk hvitene og bland inn litt sukker om gangen.

Hell sitronkremen i paiskallet og sprøyt marengsen i et fint rutemønster over kremen. Sett paien inn i ovnen i 2-3 min på 250 grader til overflaten har fått en pen gul farge (ikke la marengsen bli brent!)

Server paien lunken!
Kilde: Goodtwin