Amerikansk marengspai |
|
Veldig god, søt men samtidig syrlig kake. |
Ingredienser |
|
Paideig: 150 g smør el. margarin 1,25 dl sukker 3 dl hvetemel 2 dl havregryn 3 revne mandler
Fyll: 4,5 dl vann 2 dl sukker 6 ss maisena revet skall og saft av 1,5 sitron 4 eggeplommer 3 ss smør el. margarin
pynt: 3 eggehviter 0,75 dl sukker el. melis |
|
Slik gjør du |
Bland alle ingrediensene til deigen raskt sammen. Elt den noe og pakk den i plast. Legges i kjøleskapet i 30-60 min. (alt etter hvor god tid du har) Kjevle ut deigen til en rund leiv og legg den i en paiform. Legg deigen helt opp til kanten og prikk med en gaffel. Legg remser av aluminiumsfolie rundt formen (så deigen ikke slir ned under steking, og la bunnen stå kaldt i 10 min.
Stek kaken på rist i nedre del av ovnen på 200 grader ca 15 min.
Ta av folien forsiktig.
Fyllet: Bland vann, sukker, maisena og sitronsaft i en kjele og kok opp under omrøring. Ta kjelen av varmen. Rør inn eggeplommene, en om gangen og småkok forsiktig i et par min. Ikke la den koke formye! Da skiller den seg. Tilsett sitronskall (økologisk eller godt vasket sitron) og smør og avkjøl.
Pynten: Stivpisk hvitene og bland inn litt sukker om gangen.
Hell sitronkremen i paiskallet og sprøyt marengsen i et fint rutemønster over kremen. Sett paien inn i ovnen i 2-3 min på 250 grader til overflaten har fått en pen gul farge (ikke la marengsen bli brent!)
Server paien lunken! |
Kilde: Goodtwin |
|