DEILIGE BOLLER |
|
Gode og luftige boller, ypperlige til fastelavn. Også gode med mandelfyll. |
Ingredienser |
Bilde |
200 g smør 7 dl melk 50 g gjær (søt fersk gjær) 2 dl sukker 2 ts kardemomme 1 ts bakepulver ca 1 kg hvetemel 1. egg til pensling (kan sløyfes) |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til ca. 37 gr. Rør gjæren ut i litt av blandingen. Tilsett sukker, kardemomme og arbeid inn hvetemelet til en glatt, ikke for fast deig. Dekk til bollen og la den stå til heving på ett lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40/50 min). Ha deigen på melet bakebord, del den opp til ca. 40 emner og form til glatte runde boller. Bruk så lite mel som mulig. La bollene etterheve i 30 min. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek de på 225 gr. i 12-15 minutter.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Mikael |
|