Morellkake |
|
Denne kaken kan lages med allslags bær.
|
Ingredienser |
Bilde |
Tertebunn: 150 g hvetemel 100 g smør 1 eggeplomme 2 ss melis
Mandelfyll: 100 g smør 100 g sukker 1 egg 150 g malte mandler 50 g hvetemel 1/2 ts bakepulver
6-700 g moreller (friske eller hermetiske)
Topp: 75 g smør 75 g sukker 80 g mandelspon 1 ss melk 1 ss hvetemel |
|
|
Slik gjør du |
Ta ut stenene av morellene dersom du bruker ferske moreller. Hermetiske moreller må renne godt av i et dørslag.
Tertebunn: Smuldre smøret i hvetemel, tilsett eggeplomme og melis og bland lett.
Smør en form. Det kan være en stor (26-28 cm) springform, en firkantet springform eller en liten langpanne. En stor paiform kan også brukes. Trykk tertebunnen ut i bunnen av formen, ikke oppover sidene. Prikk med gaffel. La den stå kaldt mens du lager mandelfyllet.
Mandelfyll: Rør smør og sukker hvitt, tilsett egget og bland inn resten.
Topp: Kok opp smør, sukker, hvetemel og melk. Bland inn mandelspon.
Tertebunnen stekes først i 10 minutter på 180 grader.
Legg deretter mandefyllet over og fordel det utover. Fordel morellene oppå, og til slutt toppingen. Stek i ca 45 minutter på 180 grader. |
Kilde: Kakemonsen.no |
|