Tilbake

Morellkake

Denne kaken kan lages med allslags bær.
Ingredienser Bilde
Tertebunn:
150 g hvetemel
100 g smør
1 eggeplomme
2 ss melis

Mandelfyll:
100 g smør
100 g sukker
1 egg
150 g malte mandler
50 g hvetemel
1/2 ts bakepulver

6-700 g moreller (friske eller hermetiske)

Topp:
75 g smør
75 g sukker
80 g mandelspon
1 ss melk
1 ss hvetemel
Morellkake
Slik gjør du
Ta ut stenene av morellene dersom du bruker ferske moreller. Hermetiske moreller må renne godt av i et dørslag.

Tertebunn:
Smuldre smøret i hvetemel, tilsett eggeplomme og melis og bland lett.

Smør en form. Det kan være en stor (26-28 cm) springform, en firkantet springform eller en liten langpanne. En stor paiform kan også brukes. Trykk tertebunnen ut i bunnen av formen, ikke oppover sidene. Prikk med gaffel.
La den stå kaldt mens du lager mandelfyllet.

Mandelfyll:
Rør smør og sukker hvitt, tilsett egget og bland inn resten.

Topp:
Kok opp smør, sukker, hvetemel og melk. Bland inn mandelspon.

Tertebunnen stekes først i 10 minutter på 180 grader.

Legg deretter mandefyllet over og fordel det utover. Fordel morellene oppå, og til slutt toppingen. Stek i ca 45 minutter på 180 grader.
Kilde: Kakemonsen.no