Tilbake

Tyttebærfristelse

En frisk kake nå på høsten-både til hverdag og fest,jeg har også prøvd den med creme fraiche pisket med litt melis og klatter med multesyltetøy(da uten sjokoladen) Deilig..!
Ingredienser Bilde
Nøttebunn
200 gr hasselnøtter
180 gr sukker
2 egg
1/2 ts bakepulver

Fyll
100 gr lys kokesjokolade (evt. nougat)
litt smør
3 dl kremfløte
1 1/2 dl rørte tyttebær

Pynt
2-3 ss hele tyttebær
Tyttebærfristelse
Slik gjør du
Kake:
Mal eller finhakk nøttene og bland dem med sukker og sammenvispet egg. Hell røren i godt smurt form og stek til den er gyllen og slipper kanten av formen.
180 gr, 24 cm form ca 25 min. på nederste rille. Avkjøl i formen på rist.

Fyll
Smelt sjokoladen/nougaten i litt smør over vannbad og smør over kakens topp. Pisk fløten stiv og bland inn rørte tyttebær. Ha kremen i en sprøytepose med grovt munnstykke og sprøyt tyttebærkremen i topper på kaken. Pynt med hele tyttebær og evt. sitronmelisse.

Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: sweet sugar