Tyttebærfristelse |
|
En frisk kake nå på høsten-både til hverdag og fest,jeg har også prøvd den med creme fraiche pisket med litt melis og klatter med multesyltetøy(da uten sjokoladen) Deilig..! |
Ingredienser |
Bilde |
Nøttebunn 200 gr hasselnøtter 180 gr sukker 2 egg 1/2 ts bakepulver
Fyll 100 gr lys kokesjokolade (evt. nougat) litt smør 3 dl kremfløte 1 1/2 dl rørte tyttebær
Pynt 2-3 ss hele tyttebær |
|
|
Slik gjør du |
Kake: Mal eller finhakk nøttene og bland dem med sukker og sammenvispet egg. Hell røren i godt smurt form og stek til den er gyllen og slipper kanten av formen. 180 gr, 24 cm form ca 25 min. på nederste rille. Avkjøl i formen på rist.
Fyll Smelt sjokoladen/nougaten i litt smør over vannbad og smør over kakens topp. Pisk fløten stiv og bland inn rørte tyttebær. Ha kremen i en sprøytepose med grovt munnstykke og sprøyt tyttebærkremen i topper på kaken. Pynt med hele tyttebær og evt. sitronmelisse.
|
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: sweet sugar |