Tilbake

Bladkrans

Denne kransen bakte vi på skolekjøkkenet. Kjempegod!
Ingredienser  
1 1/2 L hvetemel
1 ts. kardemomme (siktes)
130 g margarin-smuldres i melet
1 1/2 dl sukker (tilsettes)

3 dl melk lunkes til 37 grader
50 g gjær-røres ut i melken
2 egg-tilsettes

Fyll:
4 ss margarin
1 3/4 dl sukker
kanel
ca.1 1/2 dl rosiner

Til pensling:
1 egg,
ca 3 ss perlesukker

Bland alt sammen og la deigen heves til dobbel størelse.
Slik gjør du
Deigen kjevles til en remse ca: 35 cm x 100 cm og pensles med smeltet smør, sukker, kanel, og rosiner strøes utover deigen. Deigen rulles sammen til en pølse og formes som en kringle. Klipp "blader" med saks og brett til høyre/venstre side. Heves på nytt og pensles med egg og perlesukker strøes på.

Stekes på nederste rille ved 200-225 grader i ca 25 minutter. Legg et bakepapir over hvis den blir mørk oppå.
Kilde: Katarina, 12 år