Tilbake

Mokkakake (fra Britt)

Kaka er verdt den lange steiketida!!
Ingredienser  
Bunn:
4 eggekviter
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 gr hakka mandler

Fyll:
4 eggeplommer
150 gr sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss fløyte (ta litt frå pynten)
ca 1/2 plate lys kokesjokolade


2 pk kremfløyte piskes og haes på toppen
Slik gjør du
Bunn:
Pisk eggehviter og sukker og vend resten av ingrediensene forsiktig i marengsen.
Steikes på 125 grader i 3 timer på smurt bakepapir i langpanne.

Fyll:
Ingrediensene haes i ei panne og gis eit oppkok under stadig omrøring og ikkje for sterk varme.

Kaka deles i to med fyll i mellom og krem på toppen.
Resten av sjokoladen raspes oppå til pynt.
Spesielle egenskaper
Glutenfri
Kilde: Britt