Mokkakake (fra Britt) |
|
Kaka er verdt den lange steiketida!! |
Ingredienser |
|
Bunn: 4 eggekviter 2,5 dl sukker 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 100 gr hakka mandler
Fyll: 4 eggeplommer 150 gr sukker 1 ts vaniljesukker 4 ss fløyte (ta litt frå pynten) ca 1/2 plate lys kokesjokolade
2 pk kremfløyte piskes og haes på toppen |
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehviter og sukker og vend resten av ingrediensene forsiktig i marengsen. Steikes på 125 grader i 3 timer på smurt bakepapir i langpanne.
Fyll: Ingrediensene haes i ei panne og gis eit oppkok under stadig omrøring og ikkje for sterk varme.
Kaka deles i to med fyll i mellom og krem på toppen. Resten av sjokoladen raspes oppå til pynt. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri |
Kilde: Britt |