Enkel og saftig eplepai |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Paideigen: 1 egg 1 dl sukker 1 dl melk 200 g smeltet margarin 2 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 6 dl hvetemel 2 ss vann
5 mellomstore sure epler Kanel og sukker
|
|
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett margarin. Bland inn det tørre, og til slutt vann. Deigen eltes til den blir myk, men fast. Settes til kjøling en time før den deles i to. Fordel den ene delen utover i en paiform (30cm). Stek dette i 10 minutter på 200C. Fordel de skrellede eplebåtene oppå den halvstekte deigen. Elt ut resten av deigen og legg det som et lokk over eplene. Strø over kanel og sukker. Stekes i 35-40 minutter i 180C. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Relativ ny kakemons |
|