Tilbake

Karamellkake med mandler og kokos

En knallgod kake med mange kallorier. Rene konfekten. Litt hard å skjære opp så det er greit å gjøre før servering. Den må bare prøves.
Ingredienser  
Bunn
150 g mel
110 g brunt sukker
1 dl kokos
115 g smør

Fyll
2 dl fløte
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl sirup
50 g smør
100 g hakkede mandler

Glasur
100 g mørk sjokolade
2 ss fløte
2 ss kokos
Slik gjør du
Bland mel, sukker,kokos og smeltet smør. Fordel deigen i en ildfast form 15x25 cm, eller rund form ca 22 cm. Formen må være tett. Stek bunnen i ca 20 min midt i ovnen.
Bland fløte, sukker, sirup og smør i en kjele og kok dette sammen til det er lyst gyllent og en tynn karamell, ca 6 min.
Bland i mandlene og hell dette over kakebunnen og stek videre i ca 20 min. Avkjøl kaken i formen. Fyllet er tynt, men det stivner når kaken er kald.
Smelt sjokoladen sammen med fløten og fordel den over den avkjølte kaken. Dryss på kokos. Skjær kaken i firkanter ved servering.
Kilde: mormor