Karamellkake med mandler og kokos |
|
En knallgod kake med mange kallorier. Rene konfekten. Litt hard å skjære opp så det er greit å gjøre før servering. Den må bare prøves. |
Ingredienser |
|
Bunn 150 g mel 110 g brunt sukker 1 dl kokos 115 g smør
Fyll 2 dl fløte 1 1/2 dl sukker 1 1/2 dl sirup 50 g smør 100 g hakkede mandler
Glasur 100 g mørk sjokolade 2 ss fløte 2 ss kokos |
|
Slik gjør du |
Bland mel, sukker,kokos og smeltet smør. Fordel deigen i en ildfast form 15x25 cm, eller rund form ca 22 cm. Formen må være tett. Stek bunnen i ca 20 min midt i ovnen. Bland fløte, sukker, sirup og smør i en kjele og kok dette sammen til det er lyst gyllent og en tynn karamell, ca 6 min. Bland i mandlene og hell dette over kakebunnen og stek videre i ca 20 min. Avkjøl kaken i formen. Fyllet er tynt, men det stivner når kaken er kald. Smelt sjokoladen sammen med fløten og fordel den over den avkjølte kaken. Dryss på kokos. Skjær kaken i firkanter ved servering. |
Kilde: mormor |
|