Tilbake

Bestas sjokoladekake

Dette er en oppskrift etter oldemor, ca 1930 tallet. Den er best hvis den står kjølig et døgn før servering (med glasur). Obs! Dynk kakebunnen lett i kaffe eller cognac før den deles.
Ingredienser  
125 g lys kokesjokolade
125 g margarin
1,5 dl sterk kaffe
4 store egg, 5 hvis de er små
3,5 dl sukker
3,5 dl hvetemjøl
2 ts bakepulver

Glasur:
250 g lys kokesjokolade
300 g melis
150 g margarin, romtemperert
2 egg
4-5 ss vann
Slik gjør du
Brekk sjokoladen i biter, og smelt det sammen med smøret i en kasserolle. Bruk meget svak varme. Tilsett sterk varm kaffe, og avkjøl blandingen litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mjøl og bakepulver, og rør til slutt i sjokoladeblandingen.

Steikes på 180 grader, nederst i ovnen. Steiketida kan variere fra ovn til ovn, men ca 40-45min. Bruk rund form, ca 25-30cm

Glasur:
Brekk sjokoladen i småbiter, og smelt den sammen med 3-4 ss vann på svak varme. Du bør røre hele tida slik at det blir en glatt krem. Rør også en glatt krem av romtemperert margarin (ikke smeltet), melis og egg. Tilsett sjokoladekremen litt etter litt mens du rører.

Pynting:
Del kaka i tre (eller to hvis du er litt usikker på om du får til tre), og smør et tynt lag med glasur mellom. Smør resten av glasuren utover, og dekk toppen og side godt. Bruk gjerne også en sprøyte e.l for å få mange små "kremtopper" langs kanten på toppen. Bruk ellers fantasien, og evt litt sølvkuler eller mandelflak.

Til slutt: Nyt den!!
Kilde: Marie