Amors kjærlighetskake |
|
Dynk bunnen godt. |
Ingredienser |
|
Bunn: 4egg 2dl sukker 1dl potemel 1dl hvetemel 2ts bakepulver.
Fyll 1pk sitronfromasj.
Krem: 3 ss sirup 1 dl melis 3 eggeplommer 1 1/2 dl kremfløte 2 plater gelatin 40 g smør |
|
Slik gjør du |
Til bunnen piskes egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel, potetmel og bakepulver. Stek bunnen i en smurt og strødd form ved 200 grader i ca. 35 min. Avjkøl kaken litt før du hvelver den på rist. Bunnen blir meget høy og flott. Del kaken i tre deler. Dynk bunnene med appelsinjuice. Fyll kaken med sitronfromasj som selvsagt lages før du begynner med kaken. Når de tre bunnene er lagt sammen, helles denne kremen over kaken. Bland sirup, melis, eggeplommer og kremfløte i en gryte og kok langsomt opp mens du rører. Rør til kremen tykner, avkjøl den litt.Ha i bløtlagt og smeltet gelatin av 2 gelatinplater og til slutt smøret. Fordel kremen oppå kaken og sett den i kjøleskapet. Kan pyntes med piska krem og noen gelefrukter. Persolig sløyfer jeg pynten, kaka er god nok uten. |
Kilde: johnot |
|