Tilbake

Amors kjærlighetskake

Dynk bunnen godt.
Ingredienser  
Bunn:
4egg
2dl sukker
1dl potemel
1dl hvetemel
2ts bakepulver.

Fyll 1pk sitronfromasj.

Krem:
3 ss sirup
1 dl melis
3 eggeplommer
1 1/2 dl kremfløte
2 plater gelatin
40 g smør
Slik gjør du
Til bunnen piskes egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel, potetmel og bakepulver. Stek bunnen i en smurt og strødd form ved 200 grader i ca. 35 min. Avjkøl kaken litt før du hvelver den på rist. Bunnen blir meget høy og flott. Del kaken i tre deler. Dynk bunnene med appelsinjuice. Fyll kaken med sitronfromasj som selvsagt lages før du begynner med kaken. Når de tre bunnene er lagt sammen, helles denne kremen over kaken. Bland sirup, melis, eggeplommer og kremfløte i en gryte og kok langsomt opp mens du rører. Rør til kremen tykner, avkjøl den litt.Ha i bløtlagt og smeltet gelatin av 2 gelatinplater og til slutt smøret. Fordel kremen oppå kaken og sett den i kjøleskapet. Kan pyntes med piska krem og noen gelefrukter. Persolig sløyfer jeg pynten, kaka er god nok uten.
Kilde: johnot