Tilbake

Vannbakkels

Vannbakkes kan fylles med alt mulig siden de er nøytrale på smak. De er best samme dag som de er laget. Denne porsjonen gir 12 stk. eller en liten krans.
Ingredienser Bilde
3 dl vann
100 g smør
2 dl hvetemel
3 egg (60-65 gram)
Vannbakkels
Slik gjør du
Kok opp vann og smør i en litt stor gryte. Hell i melet og rør til deigen er jevn og slipper gryten. Bland i ett egg, rør godt, bland i det neste og rør godt igjen.
Forsiktig med siste egget, røren må ikke bli så tynn at den flyter ut.

Legg røren i klatter på platen (det er det enkleste) eller bruk sprøytepose.

Stekes ved 200 grader i 25-30 min. eller til de er høye og pent brune. Åpne ikke stekeovnsdøren under stekingen, da faller de sammen.

Fyll dem f.eks. med en blanding av vaniljekrem og pisket kremfløte, gjerne med litt syltetøy. De fylles like før servering.

På bildet er det laget svaner. Sprøyt da vannbakkelsen med tykk tyll slik at du får en dråpefasong, dette blir kroppen på svanen. Sprøyt en S-form til hals/hode med en tynn tyll, en halv cm i diameter.
Når delene er blitt kalde, skjærer du av toppen av kroppen, litt høyt oppe. Del toppen i to på langs. Legg krem inni, sett på halsen/hodet og legg de to toppdelene som vinger.
Kilde: Oddny