Tilbake

Mintkake

En deilig dessertkake for deg som er glad i mint og sjokolade!
Ingredienser  
Nøttebunn:
100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
5 eggehviter
3 dl melis

Sjokoladekrem:
8 plater gelatin
400 g Anthon Berg mintsjokolade
300 g mørk kokesjokolade
7 dl kremfløte
Slik gjør du
Bunn:
Hakk nøttene. Pisk eggehvitene stive. Bland i melisen og vend forsiktig de hakkede nøttene inn. Hell nøttemassen i en smurt springform. Formen skal stå på midterste rille i 30 min på 170 grader. Avkjøl bunnen i formen også deles den i to.

Sjokoladekrem:
Løs opp gelatinenen i kaldt vann og smelt den i vannbad. Smelt sjokoladene over vannbad og kjøl de ned. Pisk fløten stiv. Vend forsiktig sjokoladen i den stivpiskede fløten og hell i den smeltede gelatinen i en tynn stråle mens den blandes i. Legg den ene delen av bunnen i en springform, hell over kremen og legg den andre delen av bunnen på.
La kaken stå kjøleskap i 2-3 timer til kremen er stivnet.
Ved servering pyntes kaken med Anthon Berg mintsjokolade.

Kan godt lages dagen i forveien.
Kilde: Chris/Hentet fra Anthon Bergs nettsider