Mintkake |
|
En deilig dessertkake for deg som er glad i mint og sjokolade! |
Ingredienser |
|
Nøttebunn: 100 g valnøtter 100 g hasselnøtter 5 eggehviter 3 dl melis
Sjokoladekrem: 8 plater gelatin 400 g Anthon Berg mintsjokolade 300 g mørk kokesjokolade 7 dl kremfløte
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Hakk nøttene. Pisk eggehvitene stive. Bland i melisen og vend forsiktig de hakkede nøttene inn. Hell nøttemassen i en smurt springform. Formen skal stå på midterste rille i 30 min på 170 grader. Avkjøl bunnen i formen også deles den i to.
Sjokoladekrem: Løs opp gelatinenen i kaldt vann og smelt den i vannbad. Smelt sjokoladene over vannbad og kjøl de ned. Pisk fløten stiv. Vend forsiktig sjokoladen i den stivpiskede fløten og hell i den smeltede gelatinen i en tynn stråle mens den blandes i. Legg den ene delen av bunnen i en springform, hell over kremen og legg den andre delen av bunnen på. La kaken stå kjøleskap i 2-3 timer til kremen er stivnet. Ved servering pyntes kaken med Anthon Berg mintsjokolade.
Kan godt lages dagen i forveien. |
Kilde: Chris/Hentet fra Anthon Bergs nettsider |