Tilbake

Nydelig ostekake

Denne slår alltid godt an hos liten og stor, fordi den e søt og god;)
Ingredienser  
1 pk bixit kjeks
1 boks rømme (3 dl)
1 pk kremfløte (3,3 dl)
2 pk ananas- og appelsinost
smør
1 pk gul gele
1 pk rød gele

Slik gjør du
BUNN:
Ca en pk med bixit kjeks( knuses) man kan ha det ganske gøy med knusing av kjeksene.. ta dem i noen poser og hamre på dem med hammer f.eks;)
ca 200 gr smeltet og delvis avkjølt smør.... bland sammen og ha i ei kakeform.. trykk det godt ned i bunnen

MIDTEN AV KAKA:

1 1/2 pk med appelsin og ananas kremost
1 pk kremfløte ( piskes til krem)
ca en halv pk rømme ( kommer alt an på om man liker kaken litt syrlig)
en pk gul gele ( halver mengden med vann)
ALT VISPES LETT SAMMENMENS MAN TAR SEG EN TRALL..:)
så heller man det saaaaakte oppå bunnen og setter det i kjøleskapet non timer...
når kaka er stiv så lager man rød gele, med halv mengde vann og avkjøler den( gjerne sett den i kjøleskapet, for da går det fortere:))
når den røde geleen er kald, så heller du den oppå kaka og setter hele greia i kjøleskapet til geleen på toppen er helt stiv....
når man skal ta kaka opp av kakeforma, må man skjære med kviv rundt kaka og godt nedi bunnen slik at kjeksen løsner fra siden...
bon apetit;)
ps... kaka er best etter ca en dag i kjøleskapet:)
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: denne har jeg fått med en god venninne og har laget den i mange år;)