Brownies IV |
|
En nydeliig versjon av den amerikanske sjokoladekaken. En fulltreffer for deg som elsker sjokolade. Brownies skal ha en litt sprø utside og vøre gode og seige inni...mmm :) |
Ingredienser |
Bilde |
100g smør 75 g brunt sukker 175 g hvitt sukker 125 g kokesjokolade 2 ss lys sirup
2 egg 2 ts vaniljeessens
100g mel 2 ss kakao 1 ts bakepulver |
|
|
Slik gjør du |
1. Sett ovnen på 180 grader og smør en liten langpanne (20 x 30) med smør og kle den deretter med bakepapir.
2. Smelt smøret på lav varme sammen med sirup, sukker og sjokolade. Når blandingen har blitt jevn kan den stå og avkjøle seg litt på benken.
3. Pisk så eggene sammen med vaniljeessensen. Deretter heller du oppi sjokoladeblandingen forsiktig mens du rører kraftig - slik at alt blir blandet godt sammen.
4. Sikt deretter melet og kakaoen over denne blandingen og rør forsiktig inn med slikkepott.
5. Hell røren i kakeformen og fordel den jevnt utover. (Et tips kan være å løfte opp formen med begge hendene og riste den hardt fra høyre til venstre - da legger røren seg jevnt i formen).
6. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutt, la den avkjøle en stund og del den opp i små ruter.
Pynt gjerne med siktet melis, nøtter eller smeltet hvit sjokolade - alt etter smak og behag. Kaken er veldig godt også uten pynt.
Vel bekomme!
|
Kilde: Christine |
|