Tilbake

Opp-ned-kake

Ingredienser  
Nøttebunn/topp:
50 g smeltet margarin
1 dl sukker
100 g hakkede hasselnøtter

Kakebunn:
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3 ss kakao
1 dl vann

1 pk vaniljekrem (gjerne ferdiglagd)
Slik gjør du
Nøttebunn:
Smelt margarin, og bland i sukker og nøtter.
Dekk bunnen av en 24 cm rundform med aluminiumsfolie og smør/spray formen med smør.
Dekk bunnen med nøttemassen.

Kakebunn:
Pisk eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og kakao og vend dette forsiktig inn i dosisen.
Hell røra over nøttebunnen.
Stek kaka ca 45 min ved 175 grader nederst i ovnen.

Avkjøl kaka før den taes ut av formen.
Snu den opp-ned, slik at nøttelaget er øverst. Del kaka i to lag, og fyll den med vaniljekremen.
Kaka kan med fordel lages en dag i forveien for den blir bedre når den får stå og trekke .
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: solfrid €