Opp-ned-kake |
|
|
Ingredienser |
|
Nøttebunn/topp: 50 g smeltet margarin 1 dl sukker 100 g hakkede hasselnøtter
Kakebunn: 3 egg 3 dl sukker 3 dl hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 3 ss kakao 1 dl vann
1 pk vaniljekrem (gjerne ferdiglagd)
|
|
Slik gjør du |
Nøttebunn: Smelt margarin, og bland i sukker og nøtter. Dekk bunnen av en 24 cm rundform med aluminiumsfolie og smør/spray formen med smør. Dekk bunnen med nøttemassen.
Kakebunn: Pisk eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og kakao og vend dette forsiktig inn i dosisen. Hell røra over nøttebunnen. Stek kaka ca 45 min ved 175 grader nederst i ovnen.
Avkjøl kaka før den taes ut av formen. Snu den opp-ned, slik at nøttelaget er øverst. Del kaka i to lag, og fyll den med vaniljekremen. Kaka kan med fordel lages en dag i forveien for den blir bedre når den får stå og trekke . |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: solfrid € |
|