Tilbake

Julegløgg

Vi utvider kakebegrepet litt nå i juletiden, og serverer en oppskrift på en veldig god gløgg for dem som vil lage den fra grunnen av. Det er ikke mye arbeid, man skal bare få ingrediensene i hus! Dersom du vil ha mandler i, bør de skåldes. Da blir de mykere, og i tillegg slipper du at skallet faller av og ligger og flyter i gløggen.
Ingredienser  
3 laurbærblad
5 hele stjerneanis
3 kanelstenger
1/2 ts svart pepper (malt)
1 ts allehånde
1 ss nellikspiker
1 ts malt ingefær eller 1 liten bit fersk (1 cm)
saft fra 1 appelsin (eller 1 dl juice)
80 gram sukker, helst råsukker (gyllent)
1 flaske (7,5 dl) rødvin
----
Evt. rosiner og mandler.
Slik gjør du

Hell alt unntatt mandler og rosiner i en gryte og varm det forsiktig opp. Den må ikke koke, du må bare prøvesmake rett som det er for å sjekke om den er varm nok, eller vent til det begynner å ryke av overflaten.

Varm koppene godt på forhånd slik at ikke de stjeler varme fra gløggen.

Hell gløggen i koppene gjennom en tesil eller en sikt slik at krydderet ikke blir med i koppen.
Kilde: Dansk oppskrift modifisert av Kakemonsen.no