Julegløgg |
|
Vi utvider kakebegrepet litt nå i juletiden, og serverer en oppskrift på en veldig god gløgg for dem som vil lage den fra grunnen av. Det er ikke mye arbeid, man skal bare få ingrediensene i hus! Dersom du vil ha mandler i, bør de skåldes. Da blir de mykere, og i tillegg slipper du at skallet faller av og ligger og flyter i gløggen. |
Ingredienser |
|
3 laurbærblad 5 hele stjerneanis 3 kanelstenger 1/2 ts svart pepper (malt) 1 ts allehånde 1 ss nellikspiker 1 ts malt ingefær eller 1 liten bit fersk (1 cm) saft fra 1 appelsin (eller 1 dl juice) 80 gram sukker, helst råsukker (gyllent) 1 flaske (7,5 dl) rødvin ---- Evt. rosiner og mandler. |
|
Slik gjør du |
Hell alt unntatt mandler og rosiner i en gryte og varm det forsiktig opp. Den må ikke koke, du må bare prøvesmake rett som det er for å sjekke om den er varm nok, eller vent til det begynner å ryke av overflaten.
Varm koppene godt på forhånd slik at ikke de stjeler varme fra gløggen.
Hell gløggen i koppene gjennom en tesil eller en sikt slik at krydderet ikke blir med i koppen. |
Kilde: Dansk oppskrift modifisert av Kakemonsen.no |
|