Blomstrende mandeldrøm |
|
Nyt denne lekkerbisken til en kopp kaffe. Kaken er et syn for øyet med sine hvite og mørke sokoladeblomster på toppen.
Mandelkake i 22-24 cm form |
Ingredienser |
|
Kakebunn
250 g marsipan av beste sort 125 g smør 3 egg 1 dl mel
Mørke sjokoladeblomster
100 g smør 1 dl melis 150 g mørk sjokolade 1 ss kakao
Hvite sjokoladeblomster
50 g smør 3 ss melis 100 g hvit sjokolade
|
|
Slik gjør du |
Riv eller finhakk marsipanen og rør den luftig med smør.Visp inn ett egg av gangen og vend inn melet. Dekk bunnen i formen med bakepapir og hell i røren. Glatt den til og dekk den med en sirkel bakepapir. Stek kaken nederst i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt ved 175 g ca 30 min.Avkjøl på rist. Rør smør og melis lyst og kremaktig til sjokoladeblomtene. Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg, enten i vannbad eller mikro. Rør sjokoladen i smørkremen og rør kakao i den mørke massen. Avkjøl sjokoladekremene. Smør mørk sjokoladekrem over hele kaken også på kantene. Sprøyt små mørke og hvite sjokoladetopper på kaken. Settes kaldt til servering. |
Kilde: mormor |