Kesamkake med snickers |
|
Kjempegod og veldig enkel å lage. |
Ingredienser |
|
Bunn: 100 g kornmokjeks 4 snickers sjokolader ( vanlig størrelse) 80 g smør
Fyll: 5 plater gelatin 2 pl hvit sjokolade 1 1/2 dl kremfløte 600 g kesam 300 g rømme 120 g melis Frø fra en vaniljestang
Topping: Ferdigkjøpt karamellsaus |
|
Slik gjør du |
Knus kjeks og snickers i kjøkkenmaskin. Smelt smør og bland sammen med kjeksen. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, middels stor og trykk kjeksblandingen i. Avkjøl.
Legg gelantinen i kaldt vann. Smelt sjokoladen i halvparten av fløten i kjele ved lav varme. Rør sammen kesam, rømme, melis og vaniljefrø. Smelt gelatinen i resten av fløten og ha den i sjokoladeblandingen til slutt. Hell over i formen og la stå i kjøleskap til den blir stiv. Hell karamellsaus over kaken like før servering. |
Kilde: mormor |
|