Crunchy cornflakeskake |
|
Denne er enkel og lage og alle barn elsker den. |
Ingredienser |
Bilde |
Sukkerbrød: 2 egg 70 g sukker 30 g mel 35 g potetmel 1/2 ts bakepulver
litt saft eller juice til dynking
Cornflakestopp: 120 g smør 200 g kokesjokolade 10 g lys sirup 6 kopper cornflakes
1 pakke kremfløte (1/3 liter) |
|
|
Slik gjør du |
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, potetmel og bakepulver og vend det i eggedosisen med slikkepott. Hell røren i smurt rund kakeform. Stekes ved 230 g i ca. 10 min midt i ovnen. Kaken avkjøles på rist før den taes ut av formen.
Pisk fløten til krem. Dynk sukkerbrødet. Fordel kremen på sukkerbrødet.
Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele på lav varme. Ha i sirup og cornflakes og rør slik at sjokoladen dekker cornflakesen. Kle en rund form med aluminiumsfolie og hell røren i formen. Jevn forsiktig ut, ikke trykk røren sammen, da blir den kompakt og kaken blir vanskelig å skjære fine stykker av. Fryses i ca 30 min. Legg cornflakestoppen oppå kremen. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: mormor |
|