Tilbake

Oreokake

Ingredienser  
1 pk. Philadelphia Classic (200 gr.)
1 liten boks kremfløte (3,3 dl.)
2,5 dl. melis
450 gr. Oreokjeks (fire esker holder)
100 gr. smeltet smør
2,5 ss. sukker
1 pose sjokolademousse
Melk til sjokolademoussen
Slik gjør du
Legg 100 gr. av Oreokjeksene for seg i ei skål og brekk de grovt opp i småbiter. Putt resten av kjeksene i en pose, og smuldre de godt opp til det blir bare smuler igjen av dem.
Smelt smør og hell over smulene i en bolle. Bland dette godt sammen, så godt at det kan smøres ut i ei springform på 24 cm. i diameter.
Bland kremost og melis med en mixer til det blir en luftig og kremete masse. Mix krem av kremfløten med sukkeret og rør halvparten av kremen inn i ostemassen.
Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av de brekte kjeksbitene du har satt til side (50 gr.).
Sett deretter kaken i kjøleskapet i 30 minutter.

Lag sjokolademoussen som anvist på pakken og rør inn de siste kjeksbitene. Smør moussen over kaken og sett i kjøleskapet ytterligere 1 time.
Legg så et lag med krem over moussen tilslutt, og pynt evt. med flere brekte kakebiter, smeltet sjokolade eller et mønster med sjokoladesaus.
Kaken blir best om den får stå kaldt til dagen etter før den serveres. Serveres med jordbærsaus og vaniljeis til.

Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Ingunn