Herlige mandelbiscotti |
|
Disse klassiske italienske mandelkakene, som helst skal dyppes i espresso eller en søt italiensk rødvin, koster en formue ferdigkjøpt. Skjønner ikke hvorfor- de tar fem minutter å lage hjemme- og blir bedre. |
Ingredienser |
Bilde |
100 g mandler 250 g hvetemel 1 ts bakepulver 240 g sukker 2 egg fra frittgående høner 1 eggeplomme også den fra frittgående høner |
|
|
Slik gjør du |
Sett ovnen på 180 gr. Rist mandlene raskt i en varm panne, hakk og avkjøl dem. Miks sammen alle de andre ingrediensene i en matprosessor, og legg deigen på et melet bakebord. Elt inn de hakkede og avkjølte mandlene, og del deigen i to (dette er litt vanskelig da deigen er ekstremt klebrig, spesielt dersom mandlene dine ikke er tilstrekkelig avkjølt. Bruk litt tid og tålmodighet og elt deigen godt så går det til slutt). Rull de to delene til lange brød som passer på stekeplatene dine.( Ca 25 cm lange, og 5 cm brede).
Stek brødene i 35 minutter, til de føles faste. Ta dem ut, avkjøl litt og skjær i skrå skiver, ca 1 cm tykke. Senk stekeovnstemperaturen til 140 gr. Legg kakene tilbake på en stekeplate og stek videre i 20-30 minutter til de blir tørre. Oppbevar biscottiene i en tett kakeboks når de er avkjølt. |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: Jørn |
|